Το σχολείο μας, το οποίο λειτουργεί με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) βρίσκεται νοτιοδυτικά του Πύργου (Ν. Ηλείας).
Χτίστηκε για πρώτη φορά το 1955, ενώ το 1990 οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο σημερινό κτήριο. Στο χώρο του σχολείου λειτουργούν 13 αίθουσες διδασκαλίας, τμήμα Ένταξης και Ολοήμερο τμήμα. Εκτός από το γραφείο της Διεύθυνσης και το γραφείο Προσωπικού υπάρχουν γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητικού Υλικού, αίθουσα Θεάτρου και Εκδηλώσεων καθώς και αίθουσα Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών.
Η ζεστή ατμόσφαιρα καθώς και οι ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ δασκάλων και μαθητών κάνουν το σχολείο μας το ?δεύτερο σπίτι μας? και εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης.
Η Ολυμπία, ήταν πόλη της αρχαίας Ελλάδας στην Ηλεία, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, συγκρίσιμη στη σημασία με τα Πύθια που διοργανώνονταν στους Δελφούς. Στην Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων χρονολογείται πίσω στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Το 394 μ.Χ. ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' απαγόρευσε την τέλεσή τους ως γεγονός παγανισμού.
Πηγή Βικιπαίδεια
Ο Πύργος είναι πόλη της Δυτικής Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Κατά την απογραφή του 2001 είχε 23.791 κατοίκους, ενώ ο συνολικός πληθυσμός του Δήμου ήταν 34.902 κάτοικοι. Η πόλη του Πύργου απέχει 4 χλμ από τη θάλασσα, 19 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 315 χλμ από την Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια πληθυσμιακή ανάπτυξη ενώ είναι και το εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Το επίνειο του είναι το Κατάκολο.
Από ιστορικής πλευράς ο Πύργος πρωτοεμφανίστηκε τον 17ο αιώνα και ιδρυτής του θεωρείται ο Γεώργιος Τσερνωτάς. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 ο Πύργος διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο χάρη στη συμβολή των κατοίκων του στον εθνικό αγώνα. Ήταν μάλιστα η πρώτη ελληνική πόλη που καταστράφηκε από τους Τούρκους. Γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη την εποχή της σταφίδας (19ος αιώνας - 1930) εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσεως.
Αποτελεί την έδρα του Δήμου Πύργου, ενώ και παλαιότερα αποτελούσε έδρα του ομώνυμου Καποδιστριακού Δήμου. Πηγή Βικιπαίδεια